HQ-connection -ratkaisu yritysten laajennettuun tietototurvaan

Datan laatuvarmuusketjun rakennusapuna älykäs valvontatyökalu

Tiedote 28.19.2018                                                                   julki: 28.9.2018

Kyberrikokset kohdistuvat entistä useamman sekä pilvipalveluihin että yritysten fyysiseen toimintaympäristöön – ja tätä nykyä maailmalla vahingot näistä murroista lasketaan viisi ja kuusinumeroisina lukuina.

Uusi ITintroducer Oy:n kehittämä ratkaisu HQ-connection lähtee liikkeelle yrityksen fyysisestä todellisuudesta, alkaen sen internetyhteysliittymistä, telekaivoista ja ulko-ovien kulkuvalvonnasta, edeten salasanojen muodostukseen sekä säilytykseen, ja siitä edelleen verkkoteknologioihin.

– Tietoturvan näkökulmasta melkein kaikki on muuttunut siitä, mitä se oli esimerkiksi vielä pari-kolme vuotta sitten. Esimeriksi suurien palvelujen pilvien vuodoista uutisoidaan maailmalla tiuhaan, taustoittaa tietoturva-asiantuntija, turvasuojaaja Reijo Holopainen startup-yritys ITintroducer Oy:stä.          

Hälyttävä laatutarkistusmenetelmä

Tietoturvaympäristön HQ-connection-laatutarkistusmenetelmä käyttää sähköistä tarkistuslistaa, jossa korjaukset havaittuihin puitteisiin ja haavoittuvuuksiin kuitataan tehdyiksi.

– Jos korjaus jää puuttumaan, järjestelmä kyllä muistuttaa haavoittuvuudesta. Siinä pelataan varmanpäälle, Holopainen esittelee.

– Järjestyksessä ennen teknistä tieturvaa tulee fyysisen ympäristön turvasuojaus.

Tilat tulee saattaa tietoturvan laatuvaatimukset yltävälle tasolle.

– Sen jälkeen tulee laatuketjun rakennuksessa teknisen turvallisuuden vuoro, Holopainen jatkaa.    

– Erityistä huomiota tulee nyt kiinnittää langattoman tiedonsiirron tietoturvaan. IoT-ympäristö on laatuketjun heikoin kohta, akilleenkantapää, mutta siihenkin lääkkeet löytyvät, Holopainen sanoo.

Teknisen tietoturvan yleinen taso taas varmistetaan varaamalla yrityksen palvelintila, tiedostojaon pilvipalvelu ja tiedostojen varmuuskopiointi itsenäiseltä suomalaiselta palvelimelta.

Tehtävään sopii kuin luonnostaan 1990-luvun alusta toimineen Image Worldin perinteitä jatkava kuopiolainen e-Sollertis Oy.

– Edustamme vankkaa osaamista ja kokemusta IT-palveluiden tuottamisesta yli 25 vuoden ajalta, sanoo Joannan Niininen, e-Sollertis Oy:n toimitusjohtaja.

Tietoturvaratkaisussa olennaisena osana laatuketjua tulevat monipuoliset konesali-, pilvi-, tuki- ja elinkaaripalvelut. Ne löytyvät kotimaisesta konelista. Hektisessä kyberilmastossa, jossa joka päivä kirjataan uusia uhkia, palvelun laatu ja kotimaisuus vain korostuvat. Onhan Suomi kybermaailman Sveitsi, kuten sanotaan.

Kokonaisratkaisu parantaa olennaisesti yritysten ja laitosten IT-toimintojen kokonaistietoturvaa, toteavat Holopainen ja Niininen.

Lisätiedot:

reijo.holopainen@itintroducer.fi (044 0570831)

joanna.niininnen@sollertis.fi


Parhain terveisin,
Reijo Holopainen
tj. tietoturva-asiantuntija, turvasuojaaja
ITintroducer Oy
reijo.holopainen@itintroducer.fi
044 0570831

Vastaa